Stockholm –> Åre – Charlie Wilder

Charlie Wilder

Annons

Stockholm –> Åre

Hej från ett blåsigt Jämtland.

Det har varit en lång dag som började med att vi fick väcka varandra vid 6 imorse. Vi är annars riktigt bra på att snooza men tåget väntar ju dessvärre inte på oss så det var bara att kliva upp. Beställde en stor taxi från Taxi Stockholm. Allt var packat och klart så vi bytte om och satte oss i taxin. De hade till och med babysafe för en 7månaders vilket var helt fantastiskt, så slapp vi ta med vår hemifrån. Köpte både frukost och lunch på centralstationen då de inte brukar ha så bra vegetariska alternativ på SJs tåg. Väl på tåget hade vi turen att få sittplatser precis vid vagnen så Henry kunde ligga och sova jämte oss.

En notis angående offentliga platser. Det verkar som att många tänker att när det är exempelvis en offentlig toalett så är det okej att kissa på sitsen och inte spola. Hur kommer sig detta? Det är ju så sjukt ofräscht! Det är ju inte direkt svårt att bete sig, eller? Man kan ju undra då om dessa människor kanske även hemma har kiss på sitsen och låter bli att spola, slänger papper på golvet och i handfatet. Fy skäms på de som gör detta! Var tog det sunda förnuftet vägen?

Nåväl. Väl framme i Åre stannade vi upp och andades fjäll-luft. Ingenting vi i storstaden blir bortskämda med. Checkade in på hotellet och somnade bums. Jag var helt slut. Sov i drygt tre timmar och det var himmelskt lyxigt må jag säga. Efter det kurrade våra magar rejält. “A” är en gammal skidräv och har säsongat i Åre många gånger. En av hans favoritrestauranger i byn är “Broken”. Vi strosade dit, genom en rejält tom by. De bjöd på fish n chips och taco bowl. Flexiterianskt såklart.

Jag är mäkta stolt över min son som imorgon blir 7 månader. Han är så otroligt duktig och härlig att ha med på alla små äventyr familjen Wilder tar sig för. Självklart gör vi allt till hänsyn av att Henry ska ha det bra men vi tror att glada föräldrar gör bebis glad och vi tycker ju så mycket om att resa och äventyra. Vi skulle aldrig göra någonting som vi trodde kunde vara negativt för Henry. Under tågresan så kan man säga att Henry sov halva resan och var vaken halva. Totalt tog den cirka 8 timmar.

Dagen sammanställd i punkter:

  • Tack Taxi Stockholm för att ni har bra service och tillgång till babysafe för små bebisar
  • Tåg är ett bra alternativ när man ska resa med bebis (försök boka platser nära vagnparkeringen)
  • SJs toaletter är extremt ofräscha (iallafall de jag fått chansen att uppleva)
  • Jämtländsk luft är frisk och härlig (kanske sparar lite i en burk)
  • Att vara i en säsongsberoende by, när det inte är säsong, känns lite sorgligt och ensamt
  • Broken har go´mat
  • Eftermiddagsnaps kommer aldrig att gå ur tiden

All kärlek /Charlie

 

Resan till Åre

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons