Festival med bebis – Charlie Wilder

Charlie Wilder

Annons

Festival med bebis

Det är fullt ös i den lilla byn. Festivalen “Åre Sessions” är inne på andra och sista dagen. Det har uppträtt artister som Oskar Linnros, Icona Pop, Rebecca och Fiona, Mwuana och Säkert! Det har även varit andra happenings som att måla på sina skidor eller sin bräda. Detta kallas “Art your ride” och det är “A” som uppkommit med detta koncept.

Eftersom att “A” har varit en del utav festivalen bor vi på samma hotell som alla artister, sponsorer och annat branschfolk. Här är även två utav de största scenerna. Detta gör att det är rejält livat nu på kvällarna. Igår natt exempelvis var konserten igång till cirka halv tre. Det blev tyst i några minuter och jag kunde andas ut. Precis när jag håller på att somna om rycker jag till av att musiken sätts på igen. Då har de i grannrummet kommit hem och börjat sin efterfest. Jaja tänker jag, så länge Henry inte vaknar så är allt lugnt. Grejen var bara den att det inte blev tyst förens cirka halv fem. Gissa om jag är trött idag.

På en utav mina och Henrys promenader var vi förbi Åre Gamla Kyrka och kyrkogården där. Jag gillar kyrkor och jag gillar kyrkogårdar. Att gå där bland gravstenarna, läsa namnen och årtalen. Tänka på alla som en gång levt och vad de upplevt och kanske vad de missat. På några som har färska blommor och på andra där mossan växer kring de inristade namnen. En bebis som en gång fötts och varit så mycket, har idag kommit att endast vara en inristning på en mossvuxen sten. Det är djupa tankar.

Kyrkogården ligger mellan två fjäll. På ena sidan ligger Åre Skola. När vi gick där i den rofyllda miljön och hörde barnrösterna kunde jag inte föreställa mig en finare plats att vila på. Så mäktigt men samtidigt så sorgligt. En tanke som spred sig som ringar på vattnet. Jag trivs här. Men just nu känns det som att vi varit här i månader. Tror jag hade blivit tokig av att bo på en sådan liten ort. Hade lindat in mig i mina egna tankar och inte kommit loss.

Tänkte dela lite bilder från byn. Ni som varit i Åre vet hur vackert och rogivande det är. Ni som inte varit här, kom hit. Det är absolut värt ett besök, oavsett om du befinner dig på Fiji eller i Mora. Men om du är en storstadsbo, stanna inte för länge åt gången.

P.S. Ölen på bilderna är Norrlands Guld Ljus Alkoholfri Eko. Ba så ni vet.

All kärlek /Charlie

 

Festivalbilder från Åre Sessions 2018

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons