Hur du skaffar pass till bebis! – Charlie Wilder

Charlie Wilder

Annons

Hur du skaffar pass till bebis!

Nu är vi redo att flyga iväg dit vinden tar oss! Vi har nämligen skaffat pass till baby Henry. Hans första. Jag ska berätta för er hur det går till nuförtiden.

Det första du gör är att gå in på polisens hemsida och boka en tid för att göra pass. Där väljer du då vilken expedition som du önskar besöka. (Det finns även drop in expeditioner men med bebis rekommenderar jag att man bokar tid för att slippa vänta en evighet). Du kan boka tid HÄR. När ett barn under 18 år ska få pass måste samtliga vårdnadshavare skriva under. Om det bara finns en så är det givetvis bara en som ska skriva under. Blanketten hittar du HÄR. Den skriver du ut, skriver under och tar med dig till expeditionen på den avsatta tiden.

Dagen kommer och du är ute i god tid så att du inte missar din inbokade tid. Väl där är det, trots den inbokade tiden, lite väntan. Du PLING och du får komma fram till ett bås. Barnet skall fotograferas. Detta är mitt favoritmoment. Blev helt chockad över hur bubbligt roligt det var. Fick en pall där jag skulle sätta upp benet och placera Henry på knät. Meningen var att Henry då skulle titta in i kameran men eftersom att han är så social och nyfiken så stirrade han bara på polisen i luckan. Polisen började då blinka med lamporna på kameran men inte heller det hjälpte. Då tog han plötsligt fram en lång, lång pinne med en liten leksak längst ut på, sträckte ut den mot kameran och började vifta. Självklart kollade Henry då dit och det blev en bild.

“Blir den bra”? Frågade polisen. OM den blir bra, svarade jag. Det var den sötaste bilden jag någonsin sett. Min baby såg ut som en liten criminal med ett mugshot (ni vet ett sådant de tar på de som åker in i finkan efter ett brott):

En avgift på 350 kronor betalades. Cirka två veckor senare fick jag ett sms att passet var redo att hämtas. Vi åkte då tillbaka till expeditionen. Behövde inte boka tid. Visade mitt körkort och fick hämta ut passet. Helt fantastiskt.

I rutan där andra annars signerar står det: Kan ej underteckna / Not able to sign. För gulligt alltså.

Stegvis hur du skaffar pass åt din bebis:

  1. Boka tid på polisexpedition HÄR
  2. Skriv ut blankett för passökande till bebis HÄR
  3. Skriv under blankett och ta med till bokade tiden. Ta även med din ID-handling
  4. Besök polisexpeditionen på den avsatta tiden. Fota och betala 350 kronor
  5. Vänta på sms om bekräftelse att pass är klart
  6. Hämta ut pass när sms kommit

All kärlek /Charlie

 

Henry Wilders passfoto

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons