Så skyddar du ditt barn i solen – Charlie Wilder

Charlie Wilder

Annons

Så skyddar du ditt barn i solen

Oj vad jag märker skillnad på Henry nu när det är 25 grader eller varmare här i stan. Han blir tröttare, varmare (obviously), hängigare, grinigare och mammigare. Eftersom att värmen kom så plötsligt så var varken jag eller Henry beredda på detta och lilla baby Wilder har ju aldrig upplevt sådan värme tidigare så jag förstår att det är en markant skillnad för hans lilla kropp att stå ut i denna hetta.

Så vad är viktigt att tänka på när värmen lackar? Jag har gjort en liten lista.

  • Lämna aldrig ditt barn i ex. bilen. Värmen blir outhärdlig för en liten knodd.
  • Fyll på med vätska! Även bebisar och barn svettas så låt dem dricka lite då och då. Helst vatten.
  • Var rädd om barnets hud! Den är känsligare än hos oss vuxna. Var så mycket i skuggan som möjligt. Klä barnet i tunna, ljusa kläder, gärna med UV-skydd vid bad. Smörj in huden med specialanpassad solkräm för små barn.
  • Parasoll till barnvagnen betydligt bättre än sjal eller filt i varmare tider. Om du lägger ett lager som täcker för att solen inte skall lysa på barnet så kan det istället skapa en liten bastu och barnet får det otroligt varmt där inne. Farligt!

All kärlek /Charlie

 

Henry & Mama Wilder en dag i solen

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons